Home / e² Вести / Уписи 2020

Уписи 2020

Нудиме ексклузивна и уникатна можност за интердисциплинарен пристап во изучување на наука, технологија, инженерство и математика со LEGO® коцки, истовремено овозможувајќи им на децата стекнување со способности и вештини неопходни за животот на 21 век, со специјално дизајнирани и единствени интернационални STEM програми во нашата земја, распространети насекаде во светот а препознатливи по својот успех како наградувани, ексклузивни и статистички проверени од врвни институции и стручни лица од целиот свет.

УПИСИ ЗА ГЕНЕРАЦИЈА 2020

Почеток на програмата: Февруари 2020

Крај на програмата: Декември 2020

СПЕЦИЈАЛНО ДИЗАЈНИРАНИ ЕДУКАТИВНИ STEM ПРОГРАМИ И
ДОПОЛНИТЕЛНИ АКТИВНОСТИ НА e² YOUNG ENGINEERS
Лиценцата на Young Engineers во Македонија, нуди:

 1. Редовна годишна програма – Algo Play во која се изучуваат основи на
  програмирање и роботика, користејќи интуитивно јасен програмски
  јазик со кој роботизираните модели се движат на најуникатен и
  иновативен начин со помош на светлина, звук или зададена команда.
  Вкупен број на часови: 32
  Времетраење на час: 75 минути
  Настава: Еден пат во неделата
 2. Редовна годишна програма – Bricks Challenge во која се изучуваат
  основните STEM принципи
  Вкупен број на часови: 32
  Времетраење на час: 75 минути
  Настава: Еден пат во неделата
 3. Редовна годишна програма – Galileo Technic во која се изучуваат
  напредните STEM принципи и која ја следат учениците кои го
  поминале претходното ниво.
  Вкупен број на часови: 32
  Времетраење на час: 75 минути
  Настава: Еден пат во неделата
  Во светот сме препознатливи по својот успех како наградувани, ексклузивни и
  статистички проверени од врвни институции и стручни лица од целиот свет.
  Програмите се наменети за деца од 5 години па нагоре.

СНОВНИ ЦЕЛИ И ВРЕДНОСТИ СО КОИ СЕ СТЕКНУВААТ ДЕЦАТА:
Изучувањето на програмите на Young Engineers овозможува развој на неопходните вештини за животот на 21 век:

 • Core Leadership Values
 • Algorithmic thinking
 • Critical thinking
 • Problem solving
 • Creative thinking
 • Outside of the box thinking
 • Empathy
 • Gracious Professionalism
 • Collaboration
 • Science and Engineering

Јазици на кои се одвива наставата:
· Македонски
· Англиски јазик
· Албански јазик
· Турски јазик

Локации:

 1. Премиум Деловен комплекс БИСИ (спроти Skopje City Mall)
 2. Улица Истарска, бр.33 (зад Олимписки базен)

ПОСЕБНИ ЦЕЛИ И МЕТОДОЛОГИЈА:
Важноста на секој час се согледува во процесот на изградба на моторизирани модели со помош на LEGO® коцки коишто ја покажуваат темата на часот. Децата учат принципи на математика преку научни пресметки за нивната изградба и физика преку интуитивно учење а ги развиваат и своите способности за самостојно учење и ги подобруваат способностите за градење на модели. Основната цел на програмите е да се илустрираат инженерските принципи преку експерименти и демонстрирање, да ги направат децата да станат паметни и
креативни генијалци кои ќе ги претставуваат следните генерации на иноватори, научници и програмери. Веруваме дека најефикасниот начин е доколку направиме учењето да биде забавно и возбудливо a возможно само преку добро испланиран и практичен образовен систем кој вклучува комбинација од учење и забава, преку употреба на  Спирално учење и Учење засновано на решавање проблеми (PBL)

Врз основа на методот на спирално учење, нашите програми им овозможуваат на децата да ги учат основните принципи и термини, истовремено среќавајќи се со нови контексти, се подлабоко и подетално со секој нареден чекор, преку:

 • Учење засновано на решавање проблем (Problem based learning – PBL),
 • Учење засновано на производ (Product based learning).
 • Учење преку проект (Project based learning).

СВЕТСКА ПРЕПОЗНАТЛИВОСТ НА STEM ПРОГРАМИТЕ НА e² YOUNG ENGINEERS

 • Добитници на признание од EU за совршени едукативни програми и придонес во развој на иновативно општество.
 • Поддржани од HARVARD Graduate School of Education
 • Добитници на награда од Британско министерство за образование.
 • Добитници на прва награда од Youth Business International.
 • Добитници на Гинисов рекорд.
 • Поддржани од iCarnegie на Универзитетот „Карнеги Мелон“.
 • Статистички докажани од Center for Cooperation and Advancement (CCA), MASHAV Trainig Center.

Часовите ги водат:

 • Асистенти на Факултети, дипломирани од област на компјутерски науки, физика и инженери по информатика и електротехника.
 • Квалификувани наставници, обучувачи за методика, психологија и педагогија во образование и едукација.
 • Сертифицирани, врвни и ценети професионалци кои во рамките на стручната инженерска заедница и општеството во целина, со висок степен на кредибилност и признанија.

Освен редовните програми, нудиме можност и за:

 • Роденденски забави (e² Birthday Parties),
 • Кампови/работилници(e² LEGO Bricks Camps),
 • Програми за деца со попреченост во развој(BUILD UP Special needs- LEGO Enrichment Workshop),
 • Програми за постари лица(Golden Age- Senior Citizens Workshops),
 • Работилници за возрасни луѓе(Adult PRO LEGO)

Контакт информации:
e² Young Engineers Macedonia
Official certified and authorized
Franchise of e² Young Engineers
Т: +389 77 399 999
М: contact@youngengineers.mk
М: info@youngengineers.mk
W: www.skopje.youngengineers.mk
W: www.youngeng.net

Check Also

Работилница на e² Young engineers за STEM (науката, технологијата, инженерството и математиката) едукација со LEGO® коцки (6.5.2017)

Почитувани родители, ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме Вас и Вашите деца да присуствувате …