Home / e² Вести

e² Вести

Овде можете да гледате, прегледувате, читате и да слушате вести во врска со e² Young Engineers.

Уписи 2020

Нудиме ексклузивна и уникатна можност за интердисциплинарен пристап во изучување на наука, технологија, инженерство и математика со LEGO® коцки, истовремено овозможувајќи им на децата стекнување со способности и вештини неопходни за животот на 21 век, со специјално дизајнирани и единствени интернационални STEM програми во нашата земја, распространети насекаде во светот а препознатливи по својот успех како наградувани, ексклузивни и статистички …

Read More »

ЗИМСКИ КАМП 2020

Нудиме ексклузивна и уникатна можност за интердисциплинарен пристап во изучување на наука, технологија, инженерство и математика со LEGO® коцки, истовремено овозможувајќи им на децата стекнување со способности и вештини неопходни за животот на 21 век, со специјално дизајнирани и единствени интернационални STEM програми во нашата земја, распространети насекаде во светот а препознатливи по својот успех како наградувани, ексклузивни и статистички …

Read More »

Стотина основци се натпреваруваа во интердисциплинарно изучување технологија и инженерство

Повеќе од стотина основци учествуваа во првиот STEM-натпревар во Македонија кога успешно го поминаа првото ниво на „Основни STEM-принципи“ од програмата Bricks Challenge на Young Engineers. Победник на натпреварот, кој се одржа на Факултетот за електротехника и информациски технологии, е ученикот Игнатиј Тасевски, кој заедно со уште 3 лица, ќе престојува во Леголенд, Германија, како награда за првоосвоеното место на …

Read More »

е² Young Engineers во соработка со Француско Интернационално Училиште во Скопје – EFIS

е² Young Engineers во соработка со Француско Интернационално Училиште во Скопје – EFIS. Децата учат за математички принципи, физички закони и сили додека се играат со LEGO коцки. Со помош на специјалниот метод на едукација низ игра и забава, ги изучуваат STEM(наука, технологија, инженерство и математика) основните и напредни принципи а преку креирање модели, демонстрирање и експерименти. Ça roule, c'est cool …

Read More »

Работилница на e² Young engineers за STEM (науката, технологијата, инженерството и математиката) едукација со LEGO® коцки (6.5.2017)

Почитувани родители, ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме Вас и Вашите деца да присуствувате на нашите бесплатни работилници што e2 Young Engineers ги организираат во Скопје. Ние овозможуваме стекнување на познавања на основите на науката, технологијата, инженерството и математиката (STEM) преку употреба на LEGO® коцки. Вашето дете ќе гради модели од LEGO® коцки и ќе се забавува додека учи …

Read More »

Претставници на Young Engineers во емисија во живо на националната телевизија Телма

Претставници на Young Engineers во емисија во живо на македонската национална телевизија Телма ја претставија возбудливата можност за образование, што конечно пристигна во Македонија и донесува интернационална специјална методологија за учење за нашите деца да учат STEM додека си играат со LEGO® коцки. Во Young Engineers ние веруваме дека најефикасен начин да се привлече вниманието на учениците и да им …

Read More »