Home / Уникатност

Уникатност

Ние ги поставуваме нашите ученици пред традиционалната крива на учење со тоа што го правиме учењето нешто во кое тие уживаат.

Добитник на титулата „Претприемач на годината” за 2011 од страна на Youth Business International (мрежа на меѓународни непрофитни организации надгледувани од страна на претседателот на организацијата, Неговото кралско височество Принцот од Велс, Принцот Чарлс), e² Young Engineers создаде уникатен избор на програми за збогатување на знаењето и работилници, кои постојано се развиваат. Ние се стремиме да им обезбеди на нашите ученици најпријатно искуство на учење правејќи го образованието забавно и со возбудливи практични активности.

Ние обезбедуваме ефективност на учењето со користење на комплети од LEGO® коцки за градење, ексклузивно направени од страна на Young Engineers за нашите работилници за збогатување на знаењето со цел да се создаде забавна атмосфера за учење. Нашите неспоредливи програми и планови на часовите постојано се ажурираат и подобруваат. Ние го правиме ова за да осигуриме дека ги одржуваме нашите ученици пред традиционалната крива на учење. Статистичките анализи на нашите програми за збогатување покажуваат добро дефинирана врска помеѓу учеството во програмите на e² Young Engineers и успехот во училиште.

Во 2013 iCarneige на Универзитетот „Карнеги Мелон“ одлучи да го пласира единствениот модел за едукација и забава на e2 Young Engineers на националните министерства за образование насекаде низ светот. Универзитетот Карнеги Мелон, лидери во областа на инженерството повеќе од еден век, верува во e2 Young Engineers како начин за обликување на младите денес во идни пронаоѓачи, инженери и научници.