Home / e² Вести / Работилница на e² Young engineers за STEM (науката, технологијата, инженерството и математиката) едукација со LEGO® коцки (6.5.2017)

Работилница на e² Young engineers за STEM (науката, технологијата, инженерството и математиката) едукација со LEGO® коцки (6.5.2017)

Почитувани родители, ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме Вас и Вашите деца да присуствувате на нашите бесплатни работилници што e2 Young Engineers ги организираат во Скопје.

Ние овозможуваме стекнување на познавања на основите на науката, технологијата, инженерството и математиката (STEM) преку употреба на LEGO® коцки.

Вашето дете ќе гради модели од LEGO® коцки и ќе се забавува додека учи бидејќи ние веруваме дека најдобар начин да се едуцираат децата е преку игра. Игрите можат да бидат алатки кои им помагаат на децата да научат за себе и за светот околу нив.

Дојдете и придружете ни се! Се гледаме таму!

Тимот на  Young Engineers in Macedonia

Check Also

Претставници на Young Engineers во емисија во живо на националната телевизија Телма

Претставници на Young Engineers во емисија во живо на македонската национална телевизија Телма ја претставија …