Home / Од медиумите

Од медиумите

Извршниот директор на Young Engineers Амир Асор зборува на Глобалната недела на претприемништвото – Грција 11/2012

Тема – „Методи на едукација низ забава (edutainment) и претприемништво”. Уживајте.


Бидејќи идната индустрија се фокусира на STEM

Young Engineers Кенија – Да се развие иновативна индустрија во една земја не е лесна задача. Една од работите што треба да се направи е да почнете да ги развивате човечките ресурси, што значи инвестирање во образованието на децата во областите на науката, технологијата, инженерството и математиката (STEM) сега, така што во иднината земјата ќе има повеќе иновативни умови, различни работни средини и повеќе работни места.


Министерство за надворешни работи на Израел – видео клип

„Употреба на LEGO коцки за да се инспирира интерес кај младите луѓе за инженерството“.
Young Engineers
* Продукција на МНА Израел

Кога Амир Асор беше прикован за постела седум месеци поради повреда пред пет години, тој не си го поминуваше времето само лежејќи во кревет. Произлезе со идејата за Young Engineers, нова компанија за која во 2011 година ја доби наградата за претприемач на годината од британската непрофитна организација Youth Business International.

Како што Асор опишува овде, училишните клубови на Young Engineers им даваат на децата можност да користат играчки за градење на LEGO® за да ги сфатат аритметичките принципи поврзани со машинското и софтверското инженерство.

„Децата кои учествуваат во програмите на Young Engineers постигнуваат повисоки оценки по предметите во областа на науката кои се изучуваат во училиштата”, вели Асор. „Учениците од основно училиште се стекнуваат со знаење кое им овозможува да постигнуваат успех кога станува збор за справувањето со покомплексната научна наставна програма која се предава во повисоките години од образованието.”

Young Engineers отвори подружници со илјадници деца низ целиот свет кои ја посетуваат програмата во Израел, Швајцарија, Сингапур, Нигерија, Кина и други земји.


Прилог за Young Engineers (холандски)


Young Engineers Украина


Програма за LEGO на e² на Zuriplus (Deutsch)

Програмата за LEGO® на Young Engineers на Zuriplus – прилог на Zuriplus на германски.


Eduweek expo прикажува различни иновативни форми на учење во Африка

Ова ќе го промени начинот на кој се справувате со предизвикувачки предмети како математика и физика. На саем спонзориран од SABC, Едукативна недела на имотот Галагер, во Мидренд, се покажуваат различни иновативни форми на учење низ целиот континент.