Home / Награди

Награди

Young Engineers – Претприемач на годината – горд добитник на оваа престижна награда од YBI


Натпреварот за претприемач на годината на Youth Business International (YBI) е глобален натпревар за млади претприемачи, основан од страна на Неговото височество Принцот од Велс – Принцот Чарлс, претседател на организацијата.

Натпреварот, сега во својата седма година, се фокусира на промовирање на успешни млади претприемачи и демонстрирање на влијанието што малите бизниси може да го имаат врз локалните заедници, преку создавање на работни места и поттикнување на иновациите.

Ние сме горди што сме добитници на титулата Претприемач на годината за 2011. Извршниот директор и основач на Young Engineers Амир Асор од Израел, 28, е претприемачот кој стои зад брзорастечката компанија за програми за збогатување на знаењето, Young Engineers.