Home / e² Вести / е² Young Engineers во соработка со Француско Интернационално Училиште во Скопје – EFIS

е² Young Engineers во соработка со Француско Интернационално Училиште во Скопје – EFIS

е² Young Engineers во соработка со Француско Интернационално Училиште во Скопје – EFIS.

Децата учат за математички принципи, физички закони и сили додека се играат со LEGO коцки. Со помош на специјалниот метод на едукација низ игра и забава, ги изучуваат STEM(наука, технологија, инженерство и математика) основните и напредни принципи а преку креирање модели, демонстрирање и експерименти.

Ça roule, c'est cool ! Merci Young Engineers Skopje Macedonia

‎Posted by Француско Интернационално Училиште – EFIS on‎ שישי 26 מאי 2017

Check Also

Работилница на e² Young engineers за STEM (науката, технологијата, инженерството и математиката) едукација со LEGO® коцки (6.5.2017)

Почитувани родители, ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме Вас и Вашите деца да присуствувате …