Home / Визија

Визија

e² Young Engineers верува во иднината на инженерството, науката и начинот на кој овие области ќе го променат светот на подобро.

Нашиот фокус е на раната интервенција со цел да се создаде посветена и високо квалификувана следна генерација на инженери и научници. Иницијативата на e² Young Engineers отсекогаш била да се воспостави еден оригинален и неспоредлив пристап за ангажирање на младите луѓе, да се натераат да уживаат во учењето и да сакаат да создаваат.

Нашите возбудливи и наградувани програми за збогатување им нудат на учениците единствена можност во нивниот живот. Преку учеството во нашите програми и работилници на e² Young Engineers, учениците се запознаваат со светот на математиката, физиката и инженерството уште од најрана возраст. Ние настојуваме да ја направиме оваа можност достапна на децата низ целиот свет. Ние сакаме да ги креираме креаторите на иднината.